Boerderijuitje.nl

Melkclinic - WINTERAANBIEDING € 51,12

 1. Beschikbaarheid

  In deze stap checkt u online of het door u gewenste arrangement nog beschikbaar is op de aangegeven datum. Indien de datum is volgeboekt, worden alternatieve data aangedragen.

Melkclinic - WINTERAANBIEDING

€ 51,12 (incl. BTW)

Het is vroeg donker, maar rondom de boerderij en tussen de koeien geniet je met volle teugen van die winterse gezelligheid. Leer zelf koeien melken op winterse boerderijen door heel Nederland.

Brochure Reserveer nu Snelle offerte

Winter in Nederland. Alleen al de gedachte doet ons verlangen naar ouderwetse gezelligheid bij de open haard, barre wandeltochten en ijsbloemen op de ramen. Maar ach, die winters van vroeger...waar zijn ze gebleven? Boerderijuitje.nl biedt daarom van 1 november tot 1 april een aantal unieke winterarrangementen aan.

Het is vroeg donker, maar rondom de boerderij en tussen de koeien geniet je met volle teugen van die winterse gezelligheid. Je geniet van de glüwhein rond het open vuur en van lekkere stevige winterkost. Om die winterse gezelligheid te garanderen kun je tijdens je verblijf onbeperkt eten en drinken.  Programma:  
   
16.30 uur  Ontvangst met koffie & thee en een lokale lekkernij.
  De boer en boerin stellen zich aan je voor en vertellen wat over zichzelf en hun bedrijf.
   
17.00 uur Uitleg van het programma.
  Gelegenheid om jezelf de echte boerenoutfit aan te meten. Je ontvangt een digitaal fototoestel waarmee je tijdens het boerderijuitje leuke foto's kunt maken. De camera lever je na afloop weer in bij de boer of boerin en je kunt de foto's de volgende dag heel eenvoudig downloaden via BoerderijUitje.nl.
   
17:30 uur Melkclinic
  De groep wordt in teams verdeeld. Hoogtepunt is natuurlijk het handmatig melken van de koe. Buiten het melken om zijn er andere activiteiten die bij de melkclinic horen, zoals het melk geven aan de kalfjes, het voeren van de koeien, het uitmesten van de stallen en halstervlechten. En last but not least: meehelpen met het melken van de koeien natuurlijk!
De boer legt je uit wat de werkzaamheden zijn en hoe ze uitgevoerd dienen te worden, zodat je vakkundig als een echte boer aan de slag kunt gaan.
   
18.30 uur Korte pauze.
  Even gezellig te borrelen op het boerenerf en uitblazen. Tijdens de borrel wordt een glaasje glühwein geschonken.
   
18.45 uur Vervolg Melkclinic
   
   
19.30 uur Lekker eten op de boerderij
  BoerderijUitje.nl streeft ernaar culinaire tradities te behouden en diversiteit in smaak en producten te waarborgen. We houden daarbij graag rekening met je dieetwensen. Proef de echte winter met een uitgebreid stamppottenbuffet waarin diverse soorten stamppot worden geserveerd met de bijpassende garnituren. Het buffet bestaan uiteraard uit hutspot, boerenkool en zuurkool met daarbij garnituren als piccallily, jus, zilveruitjes, augurken, rookworst en vers gebakken spek.
   
21.30 uur Einde van een buitengewoon bedrijfsuitje

 

Brochure Reserveer nu Snelle offerte Beschikbaarheid

Tevredenheid: 41 stemmen.

Algemeen oordeel:
8.5
Vriendelijkheid boer & boerin:
9.4
Aanbevelingspercentage:
92.3%
Aantal metingen
39

Gastenboek

 • 2012-02-0 door Careyn geplaatst
  Ontzettend leuk en weer eens wat anders dan anders. Gr. Franka
 • 2012-02-0 door Careyn geplaatst
  Super gezellig en prima begeleiding en verzorging.
 • 2012-02-0 door Careyn geplaatst
  Fantastische afwisseling met het normale burowerk!!! Wat een respect voor deze branche!
 • 2012-02-0 door Careyn geplaatst
  Lekker actief bezig geweest, betrokken boerenfamilie aan het werk gezien en véél gesproken over het boerenbedrijf. Lekker gegeten! Was wel koud, vooral m'n tenen ;-). Sylvia Witter
 • 2012-02-0 door Careyn geplaatst
  Dank voor het gastvrije ontvangst en de leuke middag/avond. Ingrid van Putten
 • 2011-12-2 door Anoniem geplaatst
  Het was echt supppppppppper!!!!! Ik heb weer een hoop geleerd
   
 

Nieuwsbrief

Wilt u ook de nieuwsbrief ontvangen van www.boerderijuitje.nl? Schrijf u dan snel in!