Boerderijuitje.nl

Koeien schilderen & BBQ-en € 61,42

 1. Beschikbaarheid

  In deze stap checkt u online of het door u gewenste arrangement nog beschikbaar is op de aangegeven datum. Indien de datum is volgeboekt, worden alternatieve data aangedragen.

Koeien schilderen & BBQ-en

€ 61,42 (incl. BTW)

Raak net als Potter betoverd door de schoonheid van de koe in het boerenland en probeer deze schoonheid te vangen met je penceel. Je sluit de dag af met een luxe bbq met onbeperkt bier, fris en wijn.

Brochure Reserveer nu Snelle offerte

Programma:  
   
13.30 uur  Ontvangst met koffie & thee en een lokale lekkernij.
  De boer en boerin stellen zich aan je voor en vertellen wat over zichzelf en hun bedrijf.
   
14.00 uur Uitleg van het programma.
  Je ontvangt een digitaal fototoestel waarmee je tijdens het boerderijuitje leuke foto's kunt maken. De camera lever je na afloop weer in bij de boer of boerin en je kunt de foto's de volgende dag heel eenvoudig downloaden via BoerderijUitje.nl.
   
14:30 uur Koeien schetsen & schilderen
  Om te komen tot een goed schilderij is het maken van een schets van groot belang. Koeien schetsen is eeuwen lang de enige manier geweest om als boer aan te kunnen tonen dat een koe je eigendom was. Kalverschetser was vroeger een heus beroep, voordat het gele oormerk zijn intrede deed. De kalverschetser schetste het unieke vlekkenpatroon van elk nieuw geboren kalf en voorzag het dier daarmee van een identiteitspapier. Elke koe heeft namelijk een uniek vlekkenpatroon. Je zult nooit twee dezelfde tegenkomen. Zoals de kalverschetser jaren terug te werk ging, beginnen we met het schetsen van een koe met een zacht potlood. 
   
15.30 uur Korte pauze.
  Met frisdrank en koffie en thee.
   
15.45 uur Koeien Schilderen
  Na het schetsen van de koe is het tijd voor het echte werk. Schilders als de beroemde Paulus Potter staan bekend om hun koeien. Potter beeldde bijna nooit mensen af, maar concentreerde zich op koeien, paarden, geiten en schapen in typisch Nederlandse landschappen. Raak net als Potter betoverd door de schoonheid van de koe in het boerenland en probeer deze schoonheid te vangen met je penceel. Tijdens dit deel van de workshop werk je met acrylverf op linnen.
   
16.30 uur Borrel na afloop.
  Tijdens deze borrel wordt onbeperkt wijn, bier en frisdrank geschonken (geen gedestilleerde dranken).
   
17.30 uur Lekker eten en drinken op de boerderij
  Een bedrijfsuitje is niet compleet zonder samen lekker te hebben gegeten. Na alle inspanningen kun je op het gezellige erf van onze boerderijen onbeperkt eten en drinken en genieten van verse kwaliteitsproducten, die hun oorsprong vinden op het boerenerf; dé plek om het platteland te ervaren.
BoerderijUitje.nl streeft ernaar culinaire tradities te behouden en diversiteit in smaak en producten te waarborgen. We houden daarbij graag rekening met je dieetwensen. Voor onze BBQ werken we, uiteraard, alleen met absolute kwaliteitsproducten.
   
20.00 uur Einde van een buitengewoon bedrijfsuitje


 

Brochure Reserveer nu Snelle offerte Beschikbaarheid

Tevredenheid: 14 stemmen.

Algemeen oordeel:
8.4
Vriendelijkheid boer & boerin:
9.1
Aanbevelingspercentage:
85.7%
Aantal metingen
14

Gastenboek

 • 2012-06-0 door Anoniem geplaatst
  Op zich een leuke dag, maar prijs / kwaliteit vond ik niet overeenkomen. BBQ erg karig (geen voorafje of toetje en veel te weinig vlees; moesten om meer vragen en hier was niet echt op gerekend. Voor de kinderen niet eens een chipje of iets dergelijks tussendoor. Zelf maar een ijsje gekocht. Wel prima locatie en aardige mensen, maar kan voor dit bedrag uitgebreider.
 • 2012-06-0 door Anoniem geplaatst
  dat het tocht iets beter kan
 • 2012-05-1 door Anoniem geplaatst
  Ontzettend leuke dag gehad op de gerdahoeve in schijf. Ik zou deze ijsboerderij iedereen aanbevelen.. heerlijk ijs en erg gezellige ongedwongen sfeer. Daarbij.. alles is mogelijk!' Domper op de dag was dan ook dat er veels te weinig vlees bij de bbq was. Er waren zelfs 2 mna minder en toch was er ruim te kort. de cateraar die door boerderijuitje.nl was ingeschakeld was ook al niet bereiken.. Ondanks dat het allemaal goed is opgelost ( TEGEN MEERPRIJS!!!) toch jammer... groetjes Helen de Viet
 • 2010-07-0 door REC de Nachtegaal geplaatst
  We hebben met ons team een ontzettend leuke en zonnige dag gehad! Bedankt voor de gastvrijheid, de schildertips en gezelligheid!
   
 

Nieuwsbrief

Wilt u ook de nieuwsbrief ontvangen van www.boerderijuitje.nl? Schrijf u dan snel in!