Boerderijuitje.nl

Koeien schetsen & schilderen - WINTERAANBIEDING € 51,12

  1. Beschikbaarheid

    In deze stap checkt u online of het door u gewenste arrangement nog beschikbaar is op de aangegeven datum. Indien de datum is volgeboekt, worden alternatieve data aangedragen.

Koeien schetsen & schilderen - WINTERAANBIEDING

€ 51,12 (incl. BTW)

1 november tot 1 april een aantal unieke winterarrangementen aan. Je geniet van de glüwhein rond het open vuur en van lekkere stevige winterkost tussen de koeien.

Brochure Reserveer nu Snelle offerte

Winter in Nederland. Alleen al de gedachte doet ons verlangen naar ouderwetse gezelligheid bij de open haard, barre wandeltochten en ijsbloemen op de ramen. Maar ach, die winters van vroeger...waar zijn ze gebleven? Boerderijuitje.nl biedt daarom van 1 november tot 1 april een aantal unieke winterarrangementen aan.

Het is vroeg donker, maar rondom de boerderij en tussen de koeien geniet je met volle teugen van die winterse gezelligheid. Je geniet van de glüwhein rond het open vuur en van lekkere stevige winterkost. Om die winterse gezelligheid te garanderen kun je tijdens je verblijf onbeperkt eten en drinken.  Programma:  
   
13.30 uur  Ontvangst met koffie & thee en een lokale lekkernij.
  De boer en boerin stellen zich aan je voor en vertellen wat over zichzelf en hun bedrijf.
   
14.00 uur Uitleg van het programma.
  Gelegenheid om jezelf de echte boerenoutfit aan te meten. Je ontvangt een digitaal fototoestel waarmee je tijdens het boerderijuitje leuke foto's kunt maken. De camera lever je na afloop weer in bij de boer of boerin en je kunt de foto's de volgende dag heel eenvoudig downloaden via BoerderijUitje.nl.
   
14:30 uur Koeien schetsen & schilderen
  Koeien schetsenOm te komen tot een goed schilderij is het maken van een schets van groot belang. Koeien schetsen is eeuwen lang de enige manier geweest om als boer aan te kunnen tonen dat een koe je eigendom was. Kalverschetser was vroeger een heus beroep, voordat het gele oormerk zijn intrede deed. De kalverschetser schetste het unieke vlekkenpatroon van elk nieuw geboren kalf en voorzag het dier daarmee van een identiteitspapier. Elke koe heeft namelijk een uniek vlekkenpatroon. Je zult nooit twee dezelfde tegenkomen. Zoals de kalverschetser jaren terug te werk ging, beginnen we met het schetsen van een koe met een zacht potlood.
   
15.30 uur Korte pauze.
  Even gezellig te borrelen op het boerenerf en uitblazen. Tijdens de borrel wordt onbeperkt glühwein, wijn, bier en frisdrank geschonken (geen gedestilleerde dranken).
   
15.45 uur Koeien Schilderen
  Koeien schilderenNa het schetsen van de koe is het tijd voor het echte werk. Schilders als de beroemde Paulus Potter staan bekend om hun koeien. Potter beeldde bijna nooit mensen af, maar concentreerde zich op koeien, paarden, geiten en schapen in typisch Nederlandse landschappen. Raak net als Potter betoverd door de schoonheid van de koe in het boerenland en probeer deze schoonheid te vangen met je penceel. Tijdens dit deel van de workshop werk je met acrylverf op linnen.
   
17.00 uur Lekker eten op de boerderij
  BoerderijUitje.nl streeft ernaar culinaire tradities te behouden en diversiteit in smaak en producten te waarborgen. We houden daarbij graag rekening met je dieetwensen. Proef de echte winter met een uitgebreid stamppottenbuffet waarin diverse soorten stamppot worden geserveerd met de bijpassende garnituren. Het buffet bestaan uiteraard uit hutspot, boerenkool en zuurkool met daarbij garnituren als piccallily, jus, zilveruitjes, augurken, rookworst en vers gebakken spek.
   
19.30 uur Einde van een buitengewoon bedrijfsuitje

 

Brochure Reserveer nu Snelle offerte Beschikbaarheid

   
 

Nieuwsbrief

Wilt u ook de nieuwsbrief ontvangen van www.boerderijuitje.nl? Schrijf u dan snel in!